Náš príbeh ...

Sme malá & rodinná, viac ako len pražiareň kávy.

Príbeh THE C CAFÉ

Náš príbeh sa začal v roku 2005, keď sa jeden zo zakladateľov Marcel, rozhodol otvoriť si v svojom prvom útulnom priestore malú klubovú kaviareň s názovom ,,coffee club center”.

V časoch, kedy ešte u nás nikto poriadne nepoznal a nepil ani espresso sa nadchol pre prípravu kávy a absolvoval rôzne baristické kurzy a školenia. Nadšenie pre kávu ho neskôr priviedlo k rozhodnutiu, že sa bude venovať aj samotnému praženiu a zadovážil si a zrepasoval starú, tridsať kilovú, manuálne riadenú pražiareň PROBAT na ktorej kávu pražíme dodnes.

Od počiatku tohto príbehu okrem praktických skúseností absolvoval rôzne baristické semináre a tiež kurz Italian Coffee Academy v Taliansku –
teória a prax espresso, cup tasting a miešanie talianskych kávových zmesí.

Blendy boli tým,  na čo sme sa zameriavali po dlhé roky fungovania našej pražiarne. Posledných… vlastne je to už takmer 15 rokov, sa snažíme plávať s prúdom, vyhovieť dopytu, sledovať trendy… S príchodom third wave na Slovensko sme  aj my čiastočne naskočili na túto vlnu, zamerali sme sa okrem tradičných blendov aj na praženie výberovej kávy. Vždy sme sa snažili vyhovieť čo najširšiemu spektru zákazníkov.  Aby si u nás každý našiel ,,to svoje”.

The c café akým je dnes, po tom čo prešlo rôznymi prerodmi (rebrandom, prerábkami,rozširovaním portfólia) je spoločným projektom a výsledkom úsilia Marcela a Alexandry Demko.

 ,,C”- éčko je meno ktoré nám od začiatku prischlo a preto sme sa rozhodli, že to meniť nebudeme.

Kú káve sme postupne pridali dezerty a neskôr remeselné, naturálne gelato, malú bio farmu. Sme zapálení, zvedaví a baví nás posúvať sa za hranice všednosti, zapojili sme do práce celú našu rodinu.

Nechceme sa zastaviť, chceme byť tou najlepšou, A-čkovou verziou nášho C-éčka.

Po absolvaní štúdia na právnickej fakulte a následnej advokátskej koncipientskej praxe, sa rozhodla svoju budúcu právnickú kariéru ,,zavesiť na klinec” a plne sa ponoriť do sveta kaviarenskej, trochu povaľačškej, pôžitkárskej kultúry ku ktorej mala vždy blízko.

Miluje dizajn, cestovanie , všetko spojené s dobrým jedlom, čo je pre ňu obrovským zdrojom inšpirácie. Jej cieľom bolo a stále je rozvíjať, podporovať umenie a remeslo kvalitnej kávy a dezertov, priestor pre tvorivosť, poskytovať ľuďom autentickú atmosféru pre vycibrené chuťové zážitky.

Počas jej 10 ročného pôsobenia v tejto sfére absolvovala rôzne kurzy francúzskej cukráriny, MasterClass-es , školenia o čokoláde a worshopy, gelato akadémiu. Nerada deleguje prácu, takže zastáva viacero pozícií- čiastočne zabezpečuje výrobu v laboratóriu, vybavuje objednávky, zákaznícky servis a vlastne celý chod The c café

Alexandra Demko Vesprémyová
founder, owner