BRASIL VILA BOA CARBON NEUTRAL

250 G BRASIL CERADO DULCE NY217/18

SCORE

84

CHUŤOVÝ PROFIL

KAKAO | KARAMELIZOVANÉ ORECHY | PRAŽENÉ LIESKOVCE

PROFIL PRAŽENIA

MEDIUM

ACIDITA

STREDNÁ

ZLOŽENIE

100% ARABICA

METÓDA SPRACOVANIA

NATURAL

ODRODA

CATUAI

PESTOVATEĽ

MONICA BORGES DE SOUSA

REGIÓN

MINAIS GERAIS CARMO DE MATA

7,5 25,2 

Ďalšie informácie

Táto káva nie je len dobrá, ale aj udržateľná. Monica Borges zdedila farmu v roku 1988. Pôda, obklopená nedotknutými lesmi, absorbuje viac oxidu uhličitého, než sa vyprodukuje pri výrobe kávy, vďaka čomu je táto šálka kávy uhlíkovo negatívna.

CUPPING

Vyvážená šálka s plným telom a kyslosťou pripomínajúcou ovocie a čokoládu. Tóny karamelu sa rozvíjajú do dochuti mandarínky, kakaa a lieskových orieškov.

NATURÁLNE SPRACOVANIE

Zberané kávové čerešne sa ručne alebo mechanicky triedia, aby sa odstránili nezrelé čerešne a nežiadúce predmety. Potom sa sušia spevených plochách, alebo ,,posteliach“ a pravidelne sa obracajú, aby sa predišlo nežiaducej plesni a kvaseniu. Celý proces sušenia môže trvať tri až šesť týždňov, v závislosti od klimatických podmienok. Tento proces sušenia umožňuje, aby cukor z dužiny, slizu (mezokarp) a šupky (exokarp) prenikol do zŕn, čím nadobudnú sladkosť, telo a charakteristický žltý odtieň (alebo bronz v prípade foxy beans). Keď sušené čerešne dosiahnu približne 11 % vlhkosť, prevezú sa do spracovateľne na lúpanie a uchovávajú sa v pergamene (endokarp), predtým ako a balia do vriec a pripravujú na expedíciu.

 

podobné kávy

Často kladené otázky

Kupujeme výhradne iba zrná ,ktoré spĺňajú normy výnimočnej kvality a chuti, pričom dbáme na to, aby naše výbery mali pozitívny dopad na socioekonomické a environmentálne podmienky farmárov a producentov.

V procese praženia sa rozhodujeme pre taký profil aký danej káve najviac svedčí, nepražíme preto kávy výlučne na espresso alebo na filter. Naše kávové zmesi sú ale upražené tak, že ich odporúčame skôr na espresso ako na prípravu filtra. Jednodruhové kávy a mikroloty pražíme svetlejšie medium, takže sú vhodné aj na filter aj na moderné espresso. Všetka naša káva sa praží na zrenovovanom Probat UG22.

Samozrejme. Pri objednávaní si vyberte preferovanú metódu prípravy , napíšte nám do poznámky že si prajete požadované mletie a my sa o to postaráme. Ak je to ale možné, odporúčame kupovať si celé zrná a mlieť ich doma tesne pred prípravou kávového nápoja, pretože trvanlivosť predpomletej kávy je oveľa oveľa kratšia.

To závisí od toho, akú kávu radi pijete, pretože rôzne metódy prinášajú rozličné výsledky s ktoroukoľvek kávou. Pre prípravu našich blendov odporúčame moka pot, espresso kávovar.

Fandíme tiež filtrovaným metódam pri domácej príprave kávy, pretože je to skvelý spôsob, ako si vychutnať najmä výberovú kávu. Na domácu prípravu výberovej kávy preto odporúčame metódy ako sú French Press alebo Aeropress, V60 alebo Kinto dripper, odporúčame Vám investovať do špecifického vybavenia.

Vytlačte čo najviac vzduchu  a opäť uzavriete sáčok so zipom. Prípadne skladujte kávu vo vzduchotesnej nádobe,pri izbovej teplote, niekde tmavom a suchom mieste. Neodporúčame Vám skladovať kávu v zásobníkoch domácich kávovarov.

Áno. Chceli sme našim zákazníkom ponúknuť bezkofeínovú kávu, ktorá zodpovedá rovnakej vysokej kvalite ako všetky naše ostatné kávy. Naša  Decaf je spracovaná, respektíve zbavená kofeínu metódou Swiss water. Je to šetrná, certifikovane organická metóda, úplne bez použitia chemikálií. Káva je zbavená kofeínu cez karbónové filtre, len kombináciou pôsobenia vody, času a teploty.

Kávu pražíme podľa potreby a aktuálnej spotreby v našom coffee shope , e-shope a kaviarni ale je to spravidla dva krát týždenne, aby sme zaručili čerstvosť. Chceli by sme však našich zákazníkov edukovať tým smerom, že káva z pohľadu čerstvosti nie je ani ako chlieb, buchta, alebo čerstvý rohlík, kávam najviac svedčí, keď majú možnosť sa ,,vydýchať” a dostatočne odpočinúť pred samotnou prípravou. Podľa nášho úprimného názoru je to minimálne 10 až 14 dní od samotného praženia. 

Nevylučujeme organizovanie workshopov v budúcnosti, avšak v súčasnej dobe máme za cieľ poskytovať  infomácie a vzdelávať ľudí, ktorí majú záujem o kávu, dezerty, trendy a novinky v našej ponuke prostredníctvom newslettra a našich sociálnych sieťach @theccafe. Sledujte nás a prihláste sa na odber aby ste boli prví, kto sa dozvie o našich novinkách, aktuálnej ponuke akciách.