Oblasť : Polo, Sierra de Bahoruco
poloha : 1100 mnm
spracovanie : mokré , 16 hodinová fermentácia , zrná sušené na slnku
varieta: Caturra a Typica
CUPPING
Espresso sa vyznačuje plným telom, iba veľmi jemnou aciditou a zaujímavým chuťovým profilom. V pozadí výrazná horká čokoláda, vlašské orechy a tabaková aróma prechádza do čistej a dlhotrvajúcej dochuti ktorá jeho jemne korenistá. Táto excelentná arabika je v kategórii ,, čokoláda s orechami”
Kupujeme výhradne iba zrná ,ktoré spĺňajú normy výnimočnej kvality a chuti, pričom dbáme na to, aby naše výbery mali pozitívny dopad na socioekonomické a environmentálne podmienky farmárov a producentov.
V procese praženia sa rozhodujeme pre taký profil aký danej káve najviac svedčí, nepražíme preto kávy výlučne na espresso alebo na filter. Naše kávové zmesi sú ale upražené tak, že ich odporúčame skôr na espresso ako na prípravu filtra. Jednodruhové kávy a mikroloty pražíme svetlejšie medium, takže sú vhodné aj na filter aj na moderné espresso. Všetka naša káva sa praží na zrenovovanom Probat UG22.
Samozrejme. Pri objednávaní si vyberte preferovanú metódu prípravy , napíšte nám do poznámky že si prajete požadované mletie a my sa o to postaráme. Ak je to ale možné, odporúčame kupovať si celé zrná a mlieť ich doma tesne pred prípravou kávového nápoja, pretože trvanlivosť predpomletej kávy je oveľa oveľa kratšia.
To závisí od toho, akú kávu radi pijete, pretože rôzne metódy prinášajú rozličné výsledky s ktoroukoľvek kávou. Pre prípravu našich blendov odporúčame moka pot, espresso kávovar.
Fandíme tiež filtrovaným metódam pri domácej príprave kávy, pretože je to skvelý spôsob, ako si vychutnať najmä výberovú kávu. Na domácu prípravu výberovej kávy preto odporúčame metódy ako sú French Press alebo Aeropress, V60 alebo Kinto dripper, odporúčame Vám investovať do špecifického vybavenia.
Vytlačte čo najviac vzduchu a opäť uzavriete sáčok so zipom. Prípadne skladujte kávu vo vzduchotesnej nádobe,pri izbovej teplote, niekde tmavom a suchom mieste. Neodporúčame Vám skladovať kávu v zásobníkoch domácich kávovarov.
Áno. Chceli sme našim zákazníkom ponúknuť bezkofeínovú kávu, ktorá zodpovedá rovnakej vysokej kvalite ako všetky naše ostatné kávy. Naša Decaf je spracovaná, respektíve zbavená kofeínu metódou Swiss water. Je to šetrná, certifikovane organická metóda, úplne bez použitia chemikálií. Káva je zbavená kofeínu cez karbónové filtre, len kombináciou pôsobenia vody, času a teploty.
Kávu pražíme podľa potreby a aktuálnej spotreby v našom coffee shope , e-shope a kaviarni ale je to spravidla dva krát týždenne, aby sme zaručili čerstvosť. Chceli by sme však našich zákazníkov edukovať tým smerom, že káva z pohľadu čerstvosti nie je ani ako chlieb, buchta, alebo čerstvý rohlík, kávam najviac svedčí, keď majú možnosť sa ,,vydýchať” a dostatočne odpočinúť pred samotnou prípravou. Podľa nášho úprimného názoru je to minimálne 10 až 14 dní od samotného praženia.
Nevylučujeme organizovanie workshopov v budúcnosti, avšak v súčasnej dobe máme za cieľ poskytovať infomácie a vzdelávať ľudí, ktorí majú záujem o kávu, dezerty, trendy a novinky v našej ponuke prostredníctvom newslettra a našich sociálnych sieťach @theccafe. Sledujte nás a prihláste sa na odber aby ste boli prví, kto sa dozvie o našich novinkách, aktuálnej ponuke akciách.
M.R.Štefánika 3333
075 01 Trebišov, Slovensko
+421 918 417 387
ks.efaccehtobfsctd@ofni